En poäng för damerna  efter årets pangmål
DamerPublicerad: 25.08.2020 00.00

En poäng för damerna efter årets pangmål

Det var ett möte som båda lagen sett fram emot när NuPS damer gästade EIF och Ekenäs centrumplan i damfyran.

Matchen inleddes litet trevande av båda lagen men sedan fick NuPS greppet om spelet och var det litet starkare laget. Men sen fick EIF en frispark på motståndarens plannhalv halva plan och Astrid Johansson gav ett perfekt svävande inlägg som nådde Tenalas Ronaldo Jill Illman. Jill steg upp i skyarna, laddade högersidan och slängde nonchalant in en bicycleta i motståndarnas högra kryss. Ett mål som det kommer att skrivas böcker om, talas om på sociala medier och viskas om i historiens annaler. Även om det är ett mål som ingen nulevande själ fick på bild.

Efter målet hade EIF bra grepp om matchen hela vägen till pausvilan. I början av andra halvlek hade Ida Wiberg en skaplig chans att sänka NuPS men denna gång gick det inte vägen. I mitten av andra halvlek var det sen NuPS som kvitterade efter ett bra anfall och hård press i EIF-försvaret.

Spelet böljande sedan fram och tillbaka utan att någondera laget riktigt kunde koppla greppet om det andra.

I slutminuterna flyttade Bruno Vivas upp Jill i antalet och spelade med en tvåbackslinje för att jaga ett segermål. Men NuPS höll undan och en rättvist delad poäng var ett faktum.

I EIF spelade hela kollektivet uppoffrande och sammansvetsat. Hemmakaptenen Felicia Gröning levererade en hel drös med kluriga passningar, Astrid Johansson spelade högerback så det smällde om och Sofia Fagerström krigade hårt på vänsterkanten. Matchens lirare belönad med pokal i renaste plast: Alma Lindholm som täckte stora ytor med stor säkerhet och jobbade fysiskt hårt.

EIF:s damer tackar den stora publiken som i år nådde publikrekordet 173 personer och tre hundar. Även motståndarna tackade för stämningen. Det är få andra föreningar som kan erbjuda en matcharena där det finns både läktare och åskådare.