Ekenäs IF tror på tränarkunskap från iberiska halvön – Pilar Fernández Andrade tränar juniorer
Ekenäs Idrottsförening r.f.Publicerad: 25.02.2021 09:37

Pilar Fernández Andrade kommer från Spanien och sällar sig till gruppen av fotbollstränare från iberiska halvön i Ekenäs IF. Sedan tidigare har EIF två spanska och två portugisiska fotbollstränare.

Guillem Santesmases och Rubén Maya Pérez fungerar som tränare för Ekenäs IF:s representationslag i herrarnas division 1. Båda två kommer från Spanien och är ingalunda de första utländska tränarna EIF:s herrlag haft.

Under 2010-talet har EIF tränats av amerikanske Mike Keeney, italiensk-amerikanske Stefano Franciosa och spanske Gabri Garcia Xatart.

EIF:s damlag tränas av Bruno Vivas. Han fungerar också som juniortränare. Klubben har också anställt Tiago Cesar som juniortränare. De här tränarna kommer från Portugal.

Pilar Fernández Andrade, 29 år, drömmer om att en dag träna.....klicka här och läs mera