Simon Eklund återvaldes till ordförande vid årsmötet
3.5.2020 22:54 Nyheter / Ekenäs Idrottsförening r.f.

Årsmötet hölls dititalt första gången någonsin

Årsmöte på distans

Fotbollssektionen höll årsmöte 29.4. på distans på grund av det rådande corona läget. Årsmötet valde Simon Eklund till ordförande fram tills nästa årsmöte 2021.


I styrelsen fortsätter Niklas Busk, Kristoffer Nöjd, Tove Gustafsson, Anders Höglund, Daniel Westerlund, Patric Westerlund, Kim Malmberg och Ville Orasmaa.


Allmänt

Herrlaget placerade sig på en 6:e plats i Herrettan som är den näst bästa placeringen under de 5 säsonger EIF funnits med i Herrettan.

Akademilaget spelade också en stabil säsong och placerade sig på åttonde plats i division tre.

Damlaget deltog i seriespel i damtrean, efter en tung säsong kantad av skadebekymmer och spelarbrist fick laget ta steget ner till damfyran.

Förutom framgångarna inom seniorfotbollen radade också våra juniorer upp mycket fina framgångar. Under säsongen kvalificerade sig tre av våra juniorlag; P05, P06 och P07 till distriktets nivå ”Ykkönen”. Således har EIF nästa år tre juniorlag högt upp i seriesystemet.

Våra flicklag F06/07 och B-juniorerna spelade också en fin säsong. Båda gick igenom hösten från seger till seger och steg klart upp till följande serienivå.

Flertalet av föreningens yngre juniorer har klarat sig ypperligt i distriktets tekniktävlingar.

Ekonomi

Fotbollsverksamheten i Ekenäs IF har från 1.1.2019 centraliserat samtliga lags bankkonton att vara underkonton till sektionens konto i Andelsbanken. Med lagens konton följde varierande summor som lagen samlat ihop före 2019 som en del av en långsiktig ekonomisk planering. Av den anledningen visar sektionens räkenskapsår ett betydligt större överskott än tidigare år.

Verksamhet

Herrar

EIF:s herrar spelade sin femte säsong i Herrettan, som är landets näst högsta serie. Förväntningarna på säsongen var höga efter succésäsongen 2018. Herrarna tränades av Gabriel Garcia och Guillem Santesmases . Säsongen startade inte på bästa möjliga sätt och den 30.6.2019 valde Gabriel Garcia, i samråd med föreningen, att stiga åt sidan. Säsongen slutfördes av Guillem Santesmases och Kari Virtanen och det blev en hederlig sjätte plats, som är föreningens näst bästa placering under dessa fem säsonger i Ettan. Nämnvärt är att även säsongen 2019 var stommen av laget uppbyggt av egna spelare, då spelare som Ville Sevon, Zacharias Ekström, Mehdi El Moutacim, William Lindqvist och Simon Lindholm alla spelade stora minuter under säsongen 2019.

Herrakademin

EIF:s herrakademi spelade under året i Herrtrean. Lagets huvuduppgift är att fostra unga spelare som vill satsa på fotbollen och som i framtiden vill spela i något representationslag, helst vårt eget.

Laget tränades under året av Johan Estlander och Anton Brotkin medan Kjell Björklund och Robin Gottberg skötte lagledarsysslorna.

Inför säsongen stod det klart att division tre skulle bjuda på högintensiva derbymatcher, då även våra grannklubbar BK-46 och FC HIK återfanns i samma serie.

”Akademin” hade ett lysande saldo från derbymatcherna, då man besegrade FC HIK i säsongens båda matcher, medan matcherna mot BK-46 slutade i en seger och en förlust.

Laget spelade 22 seriematcher av vilka man vann sju, spelade oavgjort i två och förlorade tretton. Vi placerade oss på en åttonde plats i den slutliga tabellen och vi samlade ihop 23 poäng. I laget spelade under säsongen 31 spelare. Den yngsta av spelarna var född så sent som 2005.

Damlaget

Redan under hösten 2018 var det klart att säsongen 2019 skulle bli en svår säsong för EIF:s damlag. Laget stod utan lagledning och flera spelare hade lämnat laget.

Men när Simon Sid sedermera anställdes i februari och vi kom igång med träningarna så växte gruppen av damspelare sakteligen och med hjälp av många juniorer kunde säsongen genomföras som planerat. Kim Malmberg fungerade som lagledare för laget.

Det blev en svår säsong med en vinst, en oavgjord match och tjugo förluster. Det blev till slut en solklar degradering till division fyra.

Säsongen innehöll dock flera glädjeämnen. Många damspelare återvände till fotbollsplanen, en stor mängd juniorer medverkade i laget och verksamheten kunde fortlöpa. Inom EIF är damfotbollen lika viktig som herrfotbollen och ambitionen att upprätthålla ett damlag är hög.

Seniorspelare på landslagsnivå

Från EIF deltog under säsongen 2019 William Lindqvist och Antti Ulmanen i landslagsverksamhet.

Juniorer

Juniorlagens verksamhet

EIF fotbollssektions juniorlag har igen varit mycket aktiva under året. Många fina resultat har presterats under den gångna säsongen. Föreningen har under säsongen haft 9 pojkjuniorlag födda under tidsperioden 2002 - 2012. EIF hade under säsongen 5 flickjuniorlag bestående av spelare födda mellan åren 2002 och 2013. Juniorlagen har deltagit i distriktets fotbollsserier.

Under sommaren, i juni och augusti, ordnades också den traditionella fotbollsskolan. I år lyckades men utmärkt med arrangemangen och som bevis på detta hade man ett rekordantal spelare med ett totalt antal på 100 deltagare. Under första vecka fick överraskande besök när forne EIF spelaren och nuvarande landslagsspelaren Benjamin Källman besökte fotbollsskolan.

Juniorspelare på landslagsnivå

Under säsongen 2019 representerade Lucas Pimentel och Linus Estlander, från EIF P05, Finland i en internationell turnering i Prag

Junioravslutning

EIF fotbollssektions junioravslutning arrangerades den 15.10.2019. Plats för evenemanget var detta år Centrumplanen. Programmet bestod av en aktivitetsdel med olika fotbollsrelaterade uppgiftspunkter och så bjöds det på korv och saft. Den traditionella prisutdelningen skedde efter att alla lag gått igenom aktivitetspunkterna. Nytt för i år var att även fotbollssektionens äldre juniorlag, dvs B-juniorlag både flickor och pojkar samt seniorlagen herrakademin och damlaget deltog i avslutningen med prisutdelning

Tränarutbildning

Föreningen ordnade tränarutbildning på flera olika sätt under verksamhetsåret. 8 tränare deltog i kursen fotbollstränarens startutbildning under året och 7 av dessa fick diplom. En tränare avlade UEFA B examen och en tränare UEFA C examen under året. Vidare ordnades också ett spelarläger i samarbete med West Bromwich Albion, under lägret ordnades också tränarutbildning i samarbete med lägrets tränare och ansvariga tränare Kristian Heames.

I december ordnade föreningen ett möte som behandlade regionens tränarutbildning tillsammans med grannföreningarna och Mika Riutto, utbildningsansvarig i Finlands Bollförbunds södra region.

Som ett resultat av detta kommer EIF under kommande år att axla ett bredare ansvar för ränarutbildningen på svenska i Västra Nyland. Föreningen har även kartlagt nuläget gällande utbildningen bland föreningens tränare och meddelat utbildningsbehovet för kommande år till bollförbundet.

Stödfond

EIF Fotbollsjuniorers stödfond grundades 2015 och utgör en viktig finansieringskanal för spelare från familjer med ekonomiska utmaningar. Stödfonden kan stöda spelare motsvarande summan av årsavgiften till sektionen, licensen och försäkringen. EIF Fotbollsjuniorers Stödfond har 2019 stött 14 familjer med en sammanlagd summa om 2545,60 euro. Medel till stödfonden har sektionen sökt från olika stiftelser, den totala summan inkomna medel år 2019 uppgår till 2500 euro.

Övrigt

Gemensamma satsningar

Föreningens medlemmar har under året som gått deltagit i några talkon i form av lotteriförsäljning och vid evenemang. Under julkalenderlotteriet såldes 4000 julkalendrar. Årets junioravslutning ordnades i sedvanlig anda av funktionärer från utvalda lag. Sektionen fortsatte även sitt samarbete med Gutz och sålde för ett rekordbelopp, vilket gav välkomna intäkter till alla lag och sektionen. Den traditionella raketförsäljningen var också i år en viktig inkomstkälla åt fotbollssektionen.

Tidningen EIF - bladet

Den traditionella fotbollstidningen EIF - bladet publicerades i december som en inlaga i tidningen Etelä - Uusimaa.

Allmänt

Under året fortsatte det målmedvetna arbetet att utveckla föreningen. Föreningen har satsat på en större synlighetI början av året tog man i bruk ett kontosystem som inkluderade alla sektionens lag. Genom detta förfarande kan man allt mera utveckla transparensen inom föreningen när det gäller ekonomin. I slutet av året tog man följande större steg då man officiellt tog i bruk ett ERP-system för att administrera hela sektionen.

Avslutning

Ett fotbollsår är avslutat och ett nytt står inför dörren, det 112:e verksamhetsåret.

Under året har föreningen anställt en deltidsanställd verksamhetsledare för att utveckla sektionens arbete. Man har även tagit ett steg framåt då man i början av året anställde en resurstränare, Bruno Vivas, på heltid. Med dessa poster hoppas vi under kommande år utveckla vår verksamhet i en riktning som motsvarar våra visioner.

I skrivandets stund är framtiden mycket oviss för vår sektion. På grund av situationen med Covid-19 har vår verksamhet för tillfället paus. Våra lag har inga gemensamma, organiserade träningar, och när träningarna och seriespel kan starta upp igen hoppas vi få veta den kommande veckan.

Året 2020 medför mycket arbete och många projekt

Arbetet har redan kört igång på bred front. Tanken är att det under året skall startas upp diverse nya program såsom eftermiddagsverksamhet, anpassad fotboll och ”knattefotboll” för att nämna några.

Föreningen arbetar tillsammans vidare med Bollförbundet med kvalitetssystemet. Kvalitetssystemet är till nytta vid utvecklingen av föreningsledningen, idrottsverksamheten samt kommunikationen och marknadsföringen

Föreningen arbetar vidare med att utveckla flickfotbollen på bred front. Ett likabehandlingsprojekt har startats upp och kommit igång med flera möten redan hållna i år.

Målet är även att stärka föreningens ställning i det regionala samarbetet.


   
Mera nyheter
Ekenäs Idrottsförening r.f.
«  Juni   »
Ti Ons To Fre
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategorier